Lindsay

Lindsay is de zus van de Vlaamse zanger Christoff, die begin jaren negentig zijn zangcarrière opstartte. Lange tijd koesterde zij zelf geen muzikale ambities, maar trad tijdens optredens van haar broer wel vaak op als achtergrondzangeres.

In 1993, toen zij 14 jaar oud was, werd Lindsay gevraagd om samen met Christoff een duet op te nemen: Liefde is meer dan een woord. Deze single stond één week op nummer 50 in de Vlaamse Ultratop 50 en betekende het eerste hitje voor zowel broer als zus. 

 


Corry Konings

Op 15-jarige leeftijd zong Konings als zangeres van De Mooks. Ze werd ontdekt door Ries Brouwers, die haar voorstelde aan Pierre Kartner. Deze koppelde haar vervolgens aan de band De Rekels. Als Corry en de Rekels maakten zij vooral furore met het lied Huilen is voor jou te laat uit 1970. Dit nummer was tot 2013 (43 jaar lang) de grootste Nederlandstalige hit in de Top 40 aller tijden. 

Twee jaar later startte Konings een solocarrière, waarin ze scoorde met nummers als Ik krijg een heel apart gevoel van binnenJij weet toch wel wat liefde isHoe je heette dat ben ik vergetenJe moedertje en Adios amor. In 2004 kwam Konings nog eenmaal met De Rekels bij elkaar voor een reünie


Eveline Cannoot

In 2005 nam Eveline deel aan STAR ACADEMY. (VTM)
Ze eindigde bij de 13 finalisten en toen ging er een nieuwe wereld voor haar open.

Muziek is al jaren haar grootste passie!
Dwarsfluit en tenor sax had ze snel onder de knie, alsook het zingen en acteren.
Al vlug kreeg ze tal van leuke opdrachten.
Zo speelde ze gastrollen in Familie, Spring en Wittekerke en in een aantal musicals mocht ze het beste van zichzelf geven.
Op S-Televisie (nu beter bekend als MENT TV) presenteerde ze 12 afleveringen lang “Het Proefkonijn”. Een kook – spelprogramma tussen een Bekende Vlaming en een S-kijker.

<< Lees meer >> 

<< Officiële website >>


Willy Sommers

In 2010 wordt Willy Sommers gehuldigd in de Eregalerij van de Vlaamse muziek voor “een leven vol muziek”. Het is het minste dat je kan zeggen van Willy Sommers, jaargang ’52, geboren De Gieter.

Muziek is alles voor de kleine spring-in ‘t-veld en jongste van twee kinderen. Jazeker, hij studeert braafjes in de geest van de tijd voor regent talen. Maar het is zijn naschoolse opleiding aan de muziekacademie in Anderlecht (notenleer, piano en sax) die hem in de creatieve jaren zestig op het spoor zet van rock en pop, met respectievelijk The Sons of Abraham en The Yeats. Iedereen heeft zijn voorgeschiedenis.

<< Lees meer >>

<< Officiële website >>

 


Get Ready!

Op 10 januari 2017 maakte Get Ready! bekend dat de groep opnieuw verderging zoals deze in 1996 was begonnen. Glenn De Gendt en Jean-Marie JM Desreux maakten opnieuw deel uit van de groep en een nieuwe single verscheen onder de titel Feniks.

De groep bracht ter gelegenheid van zijn 21-jarig bestaan een dubbele compilatie-cd uit (XXI) met op de eerste schijf alle uitgebrachte singles en op de tweede schijf een selectie van overige liedjes, alsook de Spaanstalige. Als nieuwe single werd Dat heerlijke gevoel uitgebracht. Eind april volgde het jubileumconcert te Ninove. Het oorspronkelijke plan om één concert te geven werd vanwege de belangstelling gewijzigd in twee concerten. Het jubileumconcert kreeg de toepasselijke naam XXI en betekende ook de aftrap van een nieuwe tournee van de groep.


De Gebroeders Ko

De Gebroeders Ko zijn een Nederlands feestduo, bestaande uit de broers Ton en Gerard Koopmans uit Geertruidenberg. Voor ze fulltime bezig gingen met hun feestmuziek waren de mannen werkzaam in de bouw. In 2002 braken ze door met Ik heb een toeter op mijn waterscooter, waarna het duo meerdere hits scoorde.


SWOOP

Zanger Filip D’haeze en zijn SWOOP girls zijn de ‘ambiancegroep’ van Vlaanderen.
Met hun enthousiasme zetten ze iedere feesttent op hun kop! ‘Country Roads’, ‘Cowboys en indianen’, ‘Klein café aan de haven’, ‘Speedy Gonzales’… en nog veel meer hits passeren de revue waarbij de SWOOP-girls maar ook het publiek niet bij kunnen stilzitten.

 

 

<< Officiële website >>